top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverKaren Lambrechts

Ruimte geven aan je dromen ...

Bijgewerkt op: 19 okt. 2021

Iets inspireerde me vandaag om een eerste Blog post te schrijven over een thema dat me meer dan nauw aan het hart ligt.

'Dromen' ...

Ik doe het en kan het al sinds mijn prille kinderjaren ... het is iets dat van nature in mij zit en kan tal van reacties uitlokken van mensen. Waarbij ik enerzijds al vaker heb mogen horen dat ik best met mijn voeten op de grond blijf en de nood of de zin aan realisme zich zou 'moeten' opdringen voel ik het helemaal anders aan. Je kleine en grootste dromen ruimte geven creëert zonder je het zelf soms goed beseft zoveel mogelijkheden. Misschien niet meteen of op het moment dat je het zou verwachten of willen maar als je vanuit een oprechte onvoorwaardelijke nieuwsgierigheid je dromen kan voelen dan is het vaak makkelijker om hier ook actief mee aan de slag te gaan.

Een concreet voorbeeld uit mijn leven ... Waar ik zelf moeiteloos kan dromen heb ik al vaker de opmerking gekregen van anderen dat ik op één of andere manier mensen kan inspireren om te dromen. Om die innerlijke sprankel bij een ander wakker te maken waardoor hij / zij plots inzichten verwerft die maken dat er stappen gezet worden om die droom te verwezenlijken.

Onlangs nog ontmoette ik een fantastische vrouw die de job die ze vandaag uitoefent in hoofdberoep bijzonder graag doet maar al heel lang voelt dat ze een passie en een talent heeft (ook al wou ze dit niet meteen erkennen als een gave of een talent waarover vast en zeker ook nog een blogpost zal verschijnen ;-) ) om mensen te inspireren en te raken met haar beeldend en sprekend werk. Toch zat er angst op om dit concept de ruimte te geven die ze vraagt omwille van 1001 redenen die we allemaal wel kennen..


Beperkende overtuigingen of verhalen die we meenemen uit ons verleden die maken dat we bepaalde stappen niet durven zetten ... We kennen ze allemaal wel ... De statements zoals 'ze zeggen dat wat ik wil doen geen zekerheid kan bieden', 'ik ben niet gemaakt om ... te doen', 'ik ben te oud om nog iets nieuws te proberen', 'ik kan maar beter blijven doen wat ik doe want ze verwachten dit van mij', ... En zo zijn er eindeloos veel verhalen of overtuigingen die we soms zelfs onbewust meedragen maar die vooral maken dat we niet vanuit onze natuur kunnen leven en werken. Ze doven je innerlijk vuur die net maakt dat je onweerstaanbaar kan worden voor zowel jezelf als je klanten of iedereen uit jouw nabije omgeving!

Ik draag iets in mij die op de één of andere manier net dat kan wakker maken bij de mens, om dat innerlijk vlammetje dat er al is wat meer zuurstof te geven zodat het een ware vuurzee wordt ... Als ik vanuit mijn pure authenticiteit kan en mag zijn gebeurd er iets magisch .. Iets dat maakt dat ik de ander kan voelen door al mijn tentakels in werking te laten treden en ik de ruimte geef die de ander nodig heeft om de droom gewoon even toe te laten. Om er eventjes in te gaan zitten en te voelen hoe het voelt, om te proeven hoe het proeft ... waarbij ik zelf echt voel dat al mijn zintuigen op scherp staan, alsof ik alles met een ongelofelijke helderheid kan zien met een energie die eindeloos groot is.

Na ons heerlijk glas, dat we mochten consumeren op de meest idyllische plek aan de Nederlandse kust, kreeg ik op weg naar huis het hartverwarmende bericht dat deze persoon zo dankbaar was dat ik haar de ruimte had gegeven te dromen en toch iets dichter bij het besef te komen dat er dingen mogelijk waren.


Mensen vermogend maken om dromen om te buigen in een pure en oh zo heilzame en vooral tastbare realiteit..

Dat is mijn missie, daarin ligt mijn 'goud' vervat en daar word ik zielsgelukkig van.

Er is een uniek aanbod in de maak die volledig afgestemd is op vooral dat doel: mensen de tools geven om te exploreren naar wat er mogelijk is, om hen dichter bij hun authentieke zelf te brengen en op die manier 'lichter' door het leven te gaan.

Hoe makkelijk of hoe moeilijk is het voor jou om je dromen ruimte te geven?


Heel benieuwd naar jouw feedback!

Liefs,

Karen

137 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Commenti


bottom of page